Ons verhaal

YOAKE is het verhaal van twee vriendinnen die, los van elkaar, hun hart volgenden en terecht zijn gekomen op Bali. Geïnspireerd door de lokale bevolking en de magie van het nieuwe avontuur begon ieder van ons met haar eigen (eerlijke!) projecten. Shanti met het importeren van handgemaakte woonitems uit Bali naar Nederland en Sarah met het maken van kleding voor zichzelf, familie en vrienden. Als een ode aan de prachtige ambacht en het handwerk dat nog zo levend is op het eiland en vanuit een grote liefde voor onze planeet, zette Sarah YOAKE – dat in het Japans ochtendgloren betekent – op, om bij te kunnen dragen aan een duurzame en eerlijke kledingindustrie. Chapter I is een eerbetoon aan Moeder Natuur geworden; vrouwelijke items gemaakt van 100% botanisch geverfde linnen.

Met een groeiende vriendschap en de wens om onze handen ineen te slaan is Chapter II - A forever love affair - ontstaan. Chapter II was in eerste instantie enkel een losstaande samenwerking, maar tijdens de productie realiseerden we hoe fijn het is om krachten te bundelen en samen te groeien. Yoake bestaat dus uit Shanti en Sarah, maar bovenal uit Dodi en Ani; een liefdevol Indonesisch stel dat vanuit hun eenvoudige huis de mooiste kleding maakt.

Yoake draait voor ons om de mensen achter de kleding, die met liefde en aandacht de ambacht uitvoeren. Onze missie is dan ook om lokale kleermakers te voorzien van eerlijke lonen en goede werkomstandigheden. Naast het creëren van fair omstandigheden is het ons doel om onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Om massaproductie en verspilling tegen te gaan, produceren wij enkel in kleine oplages en made to order.

Met Yoake willen wij letterlijk iets liefdevols achterlaten in de wereld.

Let's take the gentle road together!

X Yoake